Slide 1
Slide 1
Slide 2
Slide 2
Slide 3
Slide 3
Slide 4
Slide 4
Slide 5
Slide 5

Groep 4a

Welkom bij groep 3b

De groep van juf Miriam en juf Janet.

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen!

De eerste schoolweken zitten er alweer op, we zijn al aardig gewend aan het werken in groep 3. Er hangt een gezellige sfeer in de groep en er wordt hard gewerkt! Ook hebben we al veel vriendjes en vriendinnetjes gemaakt.

In groep 3 gaan wij dit jaar heel veel leren! De kinderen leren letters, woorden, zinnen en verhaaltjes lezen. Dit doen wij met behulp van de nieuwe methode van Veilig Leren Lezen – Kim versie. Inmiddels zijn we aangekomen bij kern 3 met als thema ‘Je lichaam.’ Dit zijn de letters die in deze kern aan de orde komen.

Met rekenen hebben we geleerd hoe we de cijfers 0 t/m 10 moeten schrijven. Ook hebben we veel geoefend met het verder- en terugtellen t/m 20, teloefeningen op de getallenlijn, vlot herkennen van dobbelsteenstructuren, begrippen zoals meer/minder/evenveel, lengtes en splitsen van hoeveelheden. Verder doen we veel rekenspelletjes met behulp van de methode Met Sprongen Vooruit.

Maar we doen nog veel meer! We genieten samen van spelen, knutselen, tekenen, zingen met meester Majèl en van gym met meester Adrie!

Gelukkig zien we onze vriendjes van groep 3a vaak! Samen doen we de weekopeningen en het spelend leren circuit, maar we zien hen ook elke dag op het plein als we buiten spelen.