Geslaagde fietscontrole Amalia-Astroschool

Team Amalia-AstroschoolGeen categorie

Woensdag 25 oktober was het zover, de fietscontrole op de Amalia-Astroschool. De fietsen van de kinderen van groep 5 t/m 8 stonden gereed op het schoolplein voor de algemene controle. Veilig en zichtbaar naar school fietsen vinden we heel belangrijk!
In samenwerking met de ANWB-lichtbrigade, John van Ee (van Bike Totaal ‘Steven Koelewijn), ouders van de verkeerscommissie en groep 8 werden alle fietsen gecontroleerd. Groep 8 controleerde eerst m.b.v. een check-kaart of ze hun eigen fiets op orde hadden en daarna de fietsen van de andere groepen.
De meeste leerlingen hadden hun fiets prima op orde. Een groot deel van de fietsen dat niet in orde was werd direct gemaakt. Met het hulppakket van de ANWB-lichtbrigade konden diverse voorlampen, achterlampen en vele batterijen worden vervangen!
Helaas is het niet gelukt om alle gebreken te verhelpen. De leerlingen hebben allemaal hun eigen check-kaart meegekregen. Hierop staat of de fiets oké is of dat er nog gebreken zijn. De top drie van de gebreken is:
– niet werkende verlichting,
– weinig tot geen reflectie op banden en trappers
– het ontbreken van een bel.
Van de fietsenwinkel ‘Steven Koelewijn’ hebben wij voor iedereen een kortingsbon gekregen. John bedankt voor je kundige hulp! Wij vragen u, als ouders/verzorgers, om er samen met uw kind voor te zorgen dat de fiets op orde komt. Als de fiets oké was, kreeg de leerling een sticker. Als dat niet het geval was en deze leerling (of zijn/haar ouders) voor 10 november zijn fiets in orde maakt, kan hij dat laten checken door juf Jacobine (groep 8, wo/do/vr aanwezig) en alsnog de oké-sticker krijgen.